نرمافزارهای قدیمی و مرسوم تولید نقشه مغزی، داده ثبت شده از بیمار را فقط با دیتابیس نرمال مقایسه میکنند. این مقایسه نشان میدهد که الگوی سیگنالهای مغزی بیمار، در کدامیک از مارکرهای استخراج شده از EEG و در چه لوبهایی از مغز نسبت به جامعه نرمال دچار انحراف شده است. این بررسی با اینکه اطلاعات مفیدی به بالینگر میدهد، اما اطلاعات کاملی را در مورد وضعیت بیمار به او نمیرساند.
چون بیماریهای اعصاب و روان دارای subtype های مختلفی هستند، همه بیماران با تشخیص مشترک، رفتار، علایم و پاسخگویی به درمان یکسانی ندارند، بنابراین لازم است که جایگاه بیمار در دیتابیس پاتولوژیک مربوطه هم مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود که الگوی سیگنال مغزی بیمار از نظر مارکرهای EEG، در علایم، شدت، پاسخدهی به درمان و غیره به کدام subtype نزدیک است. با این کار، روند درمان شخصیسازی میشود و فرد درمان مناسب خودش را که پاسخگویی مطلوبی به آن خواهد داشت را دریافت میکند.
حال این سوال مطرح میشود که دیتای پاتولوژیک مناسب هر گروه بیماری را از کجا بدست آوریم؟ و مهمتر از آن چه تحلیلهایی را با استفاده از این دیتابیس انجام دهیم تا روند درمان بیمار شخصیسازی شود؟ آیا ستاپ یا نرمافزاری برای تولید چنین نقشههای مغزی شخصیسازی شده وجود دارد؟
برای یافتن پاسخ این سوالات، لطفاً در بخش دوم مقاله " چرا در نقشه مغزی در کنار دیتابیس نرمال باید از دیتابیس پاتولوژیک هم استفاده کنیم؟" همراه ما باشید.