محققان mount sinai برای اولین بار نشان دادند که باورهای افراد در ارتباط با داروها میتواند بر فعالیت مغز و پاسخهای رفتاری او تأثیر بگذارد. این تأثیر میتواند حتی با dose-dependent effects of pharmacology قابل مقایسه باشد. این مطالعه در ژورنال Nature Mental Health منتشر شده است.
البته قبل از این تحقیق، مواردی مانند تأثیر دارونما یا پلاسبو نیز کشف شده بود، ولی نکتهای که در این مطالعه بیشتر مورد توجه است، در ارتباط با تأثیری مشابه و به اندازه تأثیر دارو است.
در این مطالعه نتجهگیری بر اساس ماده نیکوتین و تأثیرات آن انجام شده است. به افراد این مطالعه که وابستگی به نیکوتین داشتند سه نوع سیگار الکترونیکی با قدرت نیکوتین کم، متوسط و زیاد داده شد در حالیکه قدرت نیکوتین همه سیگارها یکسان بود. بعد از استفاده این سیگارها از افراد عکس برداری fMRI گرفته شد، درحالیکه افراد مشغول به تصمیمگیری برای کاری بودند. در نتیجه، محققان فهمیدند که تالاموس یک مکان مهم برای نیکوتین در مغز میباشد. همچنین، اثر مشابه وابسته به دوز نیز در اتصال عملکردی بین تالاموس و قشر ventromedial prefrontal، که برای تصمیمگیری و باورها مهم است، یافت شد.
درنهایت، در مطالعه این موضوع، پژوهشگران به بررسی اثر باورها و اعتقادات در مورد دوز داروها و تأثیر آنها بر واکنشهای بدن پرداختند. در این حالت، باور فرد به عنوان یک عامل ذهنی، عملکرد مغز و سیستمهای عصبی را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث تغییر واکنشهای فیزیولوژیکی در بدن میشود. این تحقیقات نشان میدهند که قدرت باورها و اعتقادات در تعامل مغز و بدن بسیار مهم است. این مسئله میتواند تأثیرات قابل توجهی در دوز داروها و نتایج درمانی داشته باشد. به عنوان مثال، اگر فردی باور داشته باشد که یک دارو برای او موثر نیست، ممکن است رفتار نادرستی مثل عدم رعایت دستورات مصرف داروها یا کاهش دوزها را انتخاب کند، که ممکن است منجر به نتایج نامطلوب درمانی شود.
به طور کلی، تحقیقات در این زمینه به ما نشان میدهد که باورها و اعتقادات ما توانایی تغییر عملکرد مغز و رفتارهایمان را دارند. درک عمیقتر از این پدیده میتواند به بهبود نتایج درمانی، بهبود دوز داروها و بهرهوری بیشتر در سیستم درمانی منجر شود.