!سیگار کشیدن ریسک ابتلا به افسردگی و اسکیزوفرنیا را افزایش می‌دهد

8 ماه پیش

افسردگی و اسکیزوفرنی از اختلالات روانی بسیار جدی هستند که بر تمام جوانب زندگی فرد تأثیر می‌گذارند. بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که سیگار کشیدن احتمال افزایش خطر ابتلا به این دو اختلال را دارد. این ارتباط بین سیگار و افسردگی و اسکیزوفرنی، موضوعی است که توجه پژوهشگران و متخصصان سلامت روان به خود جلب کرده است.

افسردگی، یکی از مشکلات روانی شایع در جوامع است که با احساس ناراحتی، از دست دادن انگیزه و لذت در فعالیت‌های روزمره، خستگی و افکار منفی همراه است. بررسی‌های متعدد نشان می‌دهند که سیگار کشیدن می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به افسردگی شود. عوامل شیمیایی موجود در دود سیگار، می‌توانند به صورت مستقیم بر مغز و سیستم عصبی تأثیر بگذارند و فرآیندهای شیمیایی در مغز را تغییر دهند، که ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی منجر شود.

همچنین، اسکیزوفرنی یک اختلال روانی جدی است که با وجود تحقیقات بسیار، علت دقیق آن هنوز مشخص نیست. اما تحقیقات نشان می‌دهند که سیگار کشیدن می‌تواند به عنوان یک عامل خطر برای ابتلا به اسکیزوفرنی در نظر گرفته شود. نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار می‌توانند به سیستم عصبی تأثیر بگذارند و فرآیندهای شیمیایی در مغز را تغییر دهند، که ممکن است به افزایش خطر ابتلا به اسکیزوفرنی منجر شود.

با توجه به اهمیت افسردگی و اسکیزوفرنی در جامعه و تأثیرات منفی آن‌ها، بررسی ارتباط بین سیگار و افزایش خطر ابتلا به این دو اختلال، اهمیت بالقوه‌ای دارد.

در یکی از جدیدترین مطالعات، مطالعه‌ای با عنوان "Smoking Increases the Risk of Depression and Schizophrenia" در دانشگاه بریستول انجام شده است. طبق تحقیقات این مطالعه مشخص شده که سیگار کشیدن ریسک اسکیزوفرنیا را بین  53 تا 127 درصد و ریسک افسردگی را بین 54 تا 132 درصد افزایش می‌دهد.

متأسفانه میزان مصرف دخانیات در افراد دارای اختلال روانی بسیار بیشتر از از افراد بدون سیگار است. به عنوان مثال، در انگلستان حدود 6 میلیون نفر سیگاری تخمین زده شده که 230000 نفر آن‌ها درگیر بیماری‌های شدید روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی هستند و این عدد متأسفانه در حال افزایش است و این مسئله به حدی مهم، ضروری و جدی بود که دولت انگلستان برنامه‌های متنوع و دقیقی برای مقابله با موضوع سیگار به اجرا گذاشته است.

در نتیجه، ارتباط بین سیگار و افسردگی و اسکیزوفرنی یک موضوع مورد توجه در حوزه سلامت روان است. تحقیقات نشان می‌دهند که سیگار کشیدن می‌تواند عاملی برای افزایش خطر ابتلا به این دو اختلال باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، ضرورت دارد که برنامه‌ها و سیاست‌های مناسب برای کاهش مصرف سیگار و پیشگیری از افسردگی و اسکیزوفرنی در نظر گرفته شوند. آگاهی عمومی درباره این رابطه و ارائه منابع و پشتوانه‌های مناسب برای کمک به افراد در قطع سیگار کشیدن و درمان این اختلالات روانی بسیار حائز اهمیت است.

اگر تمایل دارید در رابطه با این موضوع بیشتر مطالعه کنید سری به لینک زیر بزنید:

https://neurosciencenews.com/smoking-schizophrenia-depression-20870/

ارسال شده توسط :
منتشر شده در: QEEG Home