بیماری آلزایمر یکی از اختلالاتی است که هنوز به طور کامل کشف و شناخته نشده است. از طرفی دیگر، درمانی به طور قطع برای آن وجود ندارد و درمانهای موجود صرفاً سرعت پیشرفت بیماری را کند میکنند. البته تحقیقات و مطالعات زیادی روی این بیماری در سرتاسر جهان در حال انجام است و هر روزه ابعاد جدیدتری از این اختلال کشف میشود.
در مطالعهی این سری، به یکی از جدیدترین یافتههای مرتبط با بیماری آلزایمر میپردازیم. این مطالعه در ارتباط با تغییرات اپیژنتیک در سیستم ایمنی بیماران مبتلا به آلزایمر میباشد. در واقع، این مطالعه نشان میدهد تغییرات اپیژنتیک که احتمالاً به علت عفونت ویروسی یا آلایندهها بوده، میتواند بر روی ژنهای مرتبط با Alzheimer’s susceptibility تأثیر بگذارد.
این مطالعه در دانشگاه Northwestern به انجام رسیده است و در ژورنال NEURON منتشر شده است. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدهاند که سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به آلزایمر از نظر اپیژنتیکی تغییر کرده است. این مورد به این معنی است که رفتار یا محیط بیمار باعث ایجاد تغییراتی شده است که آن بر نحوه عملکرد ژنها تأثیر میگذارد. بسیاری از این ژنهای تغییر یافته نیز ژنهایی هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را در افراد افزایش میدهد. دلایلی مانند عفونت ویروسی قبلی، آلایندههای محیطی و حتی سبک زندگی در این مطالعه مطرح شده است.
همچنین، یافتههای این مطالعه نشان میدهد که به طور کلی عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به آلزایمر به طور قابل توجهی تغییر میکند و همچنین چندین ژن مورد مطالعه به نظر، اهداف درمانی خوبی برای حل این مشکلات هستند.
البته این مطالعه در مراحل اولیه خود میباشد و مراحل بعدی تحقیق شامل مطالعات preclinical و مطالعات In Vitro و مطالعات حیوانی خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر راجع به این موضوع به لینک زیر مراجعه کنید:
https://neurosciencenews.com/blood-immunity-alzheimers-25593/