مارکرهای نقشه مغزی دمانس در دیتابیس ایرانی (قسمت دوم)

8 ماه پیش

در قسمت اول مقاله "مارکرهای نقشه مغزی دمانس در دیتابیس ایرانی" بیان شد که در جوامع اروپایی و آسیای شرقی، نقشه مغزی بیماران مبتلا به آلزایمر، افزایش توان فرکانس‌های پایین (دلتا و تتا) به همراه کاهش توان فرکانس‌های بالا (آلفا و بتا) و کاهش پیجیدگی (complexity) سیگنال‌های مغزی را نشان داده است. حال در این بخش قرار است تغییرات نقشه مغزی افراد مبتلا به آلزایمر را در جامعه ایرانی مورد بررسی قرار دهیم.  

بر حسب نیاز کلینیکی و لزوم بازنگری در طراحی و تفسیر نقشه‌های مغزی موجود، تیم QEEGhome با همکاری پزشکان مختلف، اقدام به جمع‌آوری دیتابیس پاتولوژیک ایرانی کرده است. می‌توان گفت این دیتابیس جامع، جزو اولین دیتابیس‌های پاتولوژیک ایران و جزو معدود دیتابیس‌های پاتولوژیک جهان است که از افراد medication-free جمع‌آوری شده است. با در دست داشتن چنین دیتابیس جامعی که گروه آلزایمر هم جزوی از آن است، و همچنین با در اختیار داشتن گروه کنترل، تیم  QEEGhome تحلیل جامعی را در مورد مارکرهای نقشه مغزی بیماران مبتلا به آلزایمر در جامعه ایرانی انجام داده است.

نتایج این بررسی­‌ها نشان می‌دهد که در جامعه ایرانی، توان باندهای فرکانسی دلتا و تتا (فرکانس‌های پایین) در افراد مبتلا به آلزایمر بالاتر از افراد گروه کنترل است.

در حالی که، مطابق شکل زیر، توان باندهای آلفا و آلفای بالا (high alpha) در این گروه بصورت معناداری پایین‌تر از افراد گروه کنترل می‎‌باشد.

علاوه بر این، پیچیدگی سیگنال‌های مغزی در این گروه نسبت به گروه کنترل بصورت معناداری کاهش پیدا کرده است.

 

حال این سوال مطرح می‌شود که آیا این تغییرات در تمامی نواحی مغزی، از نظر آماری معنادار هست یا خیر؟

به علاوه اینکه، پیچیدگی سیگنال‌های مغزی را چگونه می‌توان محاسبه کرد؟

آیا ریپورت‌های نقشه مغزی این مارکر را در اختیار بالینگران قرار می‌دهند یا خیر؟

برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها قسمت سوم سری مقالات "مارکرهای نقشه مغزی دمانس در دیتابیس ایرانی" را می‌توانید مطالعه کنید.

 

ارسال شده توسط :
منتشر شده در: QEEG Home